Despre mine

Sunt medic specialist cardiolog și în urma experienței din rezidențiat și din primii ani de practică independentă, simțeam că îmi lipsea o unealtă în abordarea terapeutică a pacienților mei. Mi-am dat seama că dacă vreau să îmi ajut cu adevărat pacienții trebuie să pot accesa cauza mai profundă a afecțiunilor cardiovasculare: nutriția și stilul de viață. 

Implementând și această abordare, am văzut pacienți care, prin schimbarea obiceiurilor alimentare, au reușit să își reducă valorile tensiunii arteriale, ale colesterolului și trigliceridelor, să scadă în greutate, să aibă glicemii mai bune, să reducă steatoza hepatică și, prin urmare, să-și reducă riscul de a dezvola un infarct miocardic sau insuficiență cardiacă.  Multi dintre ei au reușit chiar să renunțe, de exemplu, la medicamentele antihipertensive sau la cele de scădere a colesterolului – statine.  

Consider că suntem nocorocoși să trăim într-o eră în care avem acces la  numeroase soluții terapeutice pentru diverse afecțiuni și nu e un eșec sau un motiv de întristare dacă la un moment dat ajungem să avem nevoie de un medicament pentru a ține anumite afecțiuni sub control. Îngrijorător este atunci când alegem pastilele doar pentru că este mai comod și nu suntem dispuși să ne implicăm activ în gestionarea propriei sănătăți, atunci când ignorăm măsurile de bază – nutriția, odihna, exercițiul fizic, echilibrul psihoemoțional – și sperăm să ne fie bine ignorând cauza și încercând să acoperim efectele cu medicamente.

Cred cu tărie că stilul de viață și nutriția au o influență semnificativă asupra stării de sănătate și îmi doresc să văd tot mai mulți oameni care înțeleg acest aspect și implementează în viața lor obiceiuri cu impact benefic pe termen lung. Îmi doresc să ajut oamenii să înțeleagă importanța unei atitudini preventive și proactive în ceea ce privește propria sănătate. 

Consider că relația medic – pacient ar trebui să fie una de colaborare și respect reciproc, nu de subordonare, deoarece responsabilitatea succesului terapeutic ține de ambele părți, iar în cele mai multe cazuri însuși pacientul deține „mișcarea decisivă” pentru redobândirea sănătății, prin schimbarea stilului de viață, a obiceiurilor și comportamentelor nocive care au dus în timp la diferite afecțiuni. 

Află cum putem lucra împreună

Medic specialist cardiologie din 2018 – stagii de pregătire în spitale din București (Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC Iliescu, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni ) și Franța (CHU Bicetre, Paris)

Formare în curs Precision Nutrition Certification Level 1, SUA (ian. 2023- prezent)

Absolventă curs Tehnician-Nutriționist în cadrul Școlii Fitness Scandinavia (2020-2021)

Cursuri de formare in interpretarea testului de efort cardiopulmonar – Centre Cardiovasculaire de Valmante (Marsilia, Franta iun 2019) si Centro Cardiologico Monzino (Milano, Italia oct-nov 2019)

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila Bucuresti în 2012

Urmărește-mă pe social media 

Abonează-te la Newsletter

și descarcă gratuit „CardioFit - ghid pentru sănătatea inimii”